Leerling & ouder.

kk

Veiligheid artikel
Magister gaat extra zorgvuldig om met jouw gegevens. Niet alleen je naam, adres en telefoonnummer, maar ook je BSN, je cijfers, je aan- en afwezigheid, eventuele persoonlijke documenten en al jouw schooldata worden optimaal beschermd tegen cyber-aanvallen. Dit kun jij doen om de veiligheid van jóuw gegevens positief te beïnvloeden.

  1. Deel je inloggegevens niet met wie dan ook. Ook niet om je pauzemoment, uitval van lessen of laatste uur in te laten zien door vrienden/familie in een andere klas. Roosters zijn meestal een half jaar gelijk. Maak dus een screenshot van je Vandaagschermen/ Agenda en app die aan degene met wie je fietst of gaat afspreken na de les.
  2. Ben je je wachtwoord kwijt of wil je het snel veranderen? Vraag dan zelf een reset-link aan om je wachtwoord aan te passen en verder te kunnen! Dat staat gewoon onder het inlogscherm, nádat je je school en gebruikersnaam hebt ingevuld.
  3. Het komt nogal eens voor dat een klasgenoot zijn/haar telefoon is vergeten en vraagt om via jou in te loggen om het eigen rooster/cijfers snel te kunnen bekijken. Om van jullie allebei de eigen gegevens te beschermen moét je bij een switch tussen jullie accounts steeds volledig opnieuw inloggen. Dat is misschien irritant, maar is dus bedoeld om ‘per ongeluk’ inloggen op andermans account te voorkomen.
  4. Is vanuit je school 2FA ingesteld en moet je die vanwege verlies of misbruik van je device een herstelcode regelen? Bekijk hier het eenvoudige stappenplan hoe je dat doet. [DOWNLOAD DEEL HANDL 2fa 4.2]
  5. Onderstaand zie je hoe je alle actieve connecties checkt. Als er 1 tussenstaat die er volgens jou níet mag/behoort te staan, volg dan de stappen zoals aangegeven!! Let op: je kunt niet 1 afsluiten, al je actieve connecties in de app worden dan direct afgesloten. Je moet dus dan zelf ook even opnieuw inloggen in de Magister app. Magister Web blijft natuurlijk hetzelfde, want je hebt alleen de connecties uit je app Magister Leerling verwijderd.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Afspraak maken