Magister To Do.

Zorg voor grip en overzicht op álle leeractiviteiten met Magister To Do

Leeractiviteiten plannen is misschien wel een van de grootste uitdagingen voor uw leerlingen. De module Magister To Do helpt leerlingen en docenten bij het organiseren van huiswerk, opdrachten en andere leeractiviteiten.

Alle leeractiviteiten kraakhelder op het netvlies

Met Magister To Do stelt u leerlingen op een prettige manier in staat om sturing te geven aan hun activiteiten. De module toont het volledige huiswerkoverzicht van leerlingen in de Magister app. Daarmee hebben leerlingen hun huiswerkoverzicht altijd binnen handbereik. Ze kunnen hun huiswerktaken vervolgens verplaatsen naar een dagplanning. Ook andere leeracitiviteiten kunnen ze inplannen. Meer complexe taken laten zich opbreken in subtaken. Leerlingen en ouders hebben daardoor kraakhelder op het netvlies wat er allemaal nog moet gebeuren. Hierdoor worden leerlingen steeds vaardiger in het plannen van hun dagelijkse activiteiten.

Makkelijker coachen en begeleiden

Magister To Do maakt het begeleiden en coachen van leerlingen een stuk eenvoudiger. De module is volledig geïntegreerd met Magister. Daardoor zorgt Magister Zorg voor een actuele, gecombineerde overzichten van het rooster en álle geplande leeractiviteiten. Hierdoor wordt heel inzichtelijk hoe de dagen van de week gevuld zijn en hoeveel ruimte er nog over is. Omdat Magister To Do de werkbelasting zo helder in beeld brengt, is het voor coaches en docenten veel makkelijker om het leerproces van de leerling te begeleiden.

Meer intrinsieke motivatie

Magister To Do is helemaal ontwikkeld vanuit het perspectief van de leerling. De module zorgt voor intrinsieke motivatie door leerlingen competentie, autonomie en verbondenheid te laten ervaren. Leerlingen moeten de vrijheid voelen om taken op een eigen manier uit te voeren. Daarom neemt Magister To Do een ondersteunende rol aan in plaats van een dwingende. De module zorgt voor overzicht en maakt taken haalbaar en behapbaar. Daarnaast beloont Magister To Do leerlingen wanneer zij bijvoorbeeld een paar dagen achter elkaar hun taken hebben afgerond. Zo ontstaat als vanzelf een link tussen het planningsgedrag en positieve resultaten.

Foto begeleid bij het citaat
Met Magister To Do ben je beter voorbereid op de toekomst.

Op jonge leeftijd goed leren plannen heeft veel voordelen. Je ervaart je schooltijd als minder stressvol. Ook op latere leeftijd heb je hier profijt van. Welk beroep je ook kiest, je zult altijd moeten plannen. Magister To Do is daarom een voorbereiding op de toekomst.

Dorina van Delft, Product Owner bij Magister

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Afspraak maken