Een studiewijzer aanmaken op basis van een bestaande studiewijzer.

Navigeer naar Studiewijzers in het linker menu. Klik op de (+) in de rechter taakbalk om een nieuwe studiewijzer toe te voegen. Kies voor ‘Bestaande studiewijzer’.

Er opent een scherm ‘Nieuwe studiewijzer’ met invulvelden:

1. Vul de velden in. Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

• Naam*: geef de studiewijzer een herkenbare en voor leerlingen logische naam, bijvoorbeeld Aardrijkskunde havo 1.
  • Periode*: Selecteer de periode waarvoor u deze studiewijzer maakt. Let op! De start- en einddatum van de gekozen periode kunnen achteraf niet worden aangepast.
  • Opleiding*: en Studie*: Kies de opleiding (meestal niveau) en studie (meestal jaarlaag). De ‘opleidingen’ en ‘studies’ die je kunt kiezen, zijn gebaseerd op de structuur van jullie school in Magister.
  • Twee vinkjes staan standaard aan:
    • De tijdlijn geeft een overzicht weer van de inhoud van de studiewijzer verspreid over de tijd.
    • De vlag markeert de datum van vandaag; de voortgang geeft het percentage weer dat de leerling heeft behaald in vergelijking met het doelpercentage.
  • Klik op “Volgende”.

2. Kies in het volgende scherm de studiewijzer die u wilt gebruiken.

Wilt u een studiewijzer van een collega gebruiken?
Zet dan het vinkje ‘Mijn studiewijzers’ links in het scherm uit.

3. Selecteer de gewenste studiewijzer en klik op ‘Voeg toe’. Er wordt nu een kopie van de bestaande studiewijzer gemaakt, die u kunt gebruiken als basis voor de nieuwe studiewijzer.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Afspraak maken