Lesmateriaal toevoegen aan een studiewijzer.

Inhoud geven en lesmateriaal toevoegen aan een studiewijzer kan binnen een Leereenheid. Navigeer naar het Hoofdstuk in de tijdbalk en de betreffende Leereenheid waar u lesmateriaal aan wilt toevoegen.

Lesmateriaal toevoegen voor de hele klas

In de groepsarrangement modus kunnen diverse acties worden uitgevoerd die voor alle leerlingen gelden die toegang hebben gekregen tot die studiewijzer.

U kunt lesmateriaal (bronnen) zoeken. Eventueel kunt u hierbij filteren op diverse aspecten (eigen bronnen, opleiding, vak etc.).

Lesmateriaal wordt toegevoegd als tegeltje in de studiewijzer van de leerling, welke zij kunnen afvinken. Via de plusknop kunt u nieuw lesmateriaal toevoegen:

 • Directe Toegang
  Er zijn veel educatieve dienstleveranciers die gebruik maken van de EduX met een EAN code van de leerlingen om gebruikers Single Sign-On (SSO) toegang te verlenen. Via deze optie kunt u deze toegang zelf regelen.
 • Document
  Een bestand toevoegen vanuit lokale bestanden op uw computer. Dat kan bijvoorbeeld een tekstdocument zijn, een presentatie of een afbeelding.
 • Instructie
  Voeg een tegel met een simpele instructie voor de leerlingen toe aan de studiewijzer, bijvoorbeeld om een oefening uit het boek te maken.
 • Kennisnet Entree
  Er zijn veel educatieve dienstleveranciers die gebruik maken van de EduX met een EAN code van de leerlingen om gebruikers Single Sign-On (SSO) toegang te verlenen. Via deze optie kunt u deze toegang zelf regelen.
 • Link
  Voeg een tegel toe met een link naar een externe webpagina. Zo kunt u bijvoorbeeld linken naar een online video, een wiki-pagina met extra informatie, etc.
 • Opdracht
 • Quayn toets
 • Vanuit lesmethode
  Voeg bronnen/opdrachten toe vanuit een lesmethode. Via deze functie kunt u een lesmethode die in Magister.me staat selecteren en binnen de methode zoeken naar relevante bronnen. Gebruik altijd een lesmethode waar uw leerling toegang tot hebben.

Heeft u een bron toegevoegd? Dan kunt u deze van volgorde veranderen door deze te verslepen, verbergen met het oogje, verwijderen met het kruisje of bewerken met het pennetje.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Magister accountmanager of maak direct een afspraak.
We komen graag langs om te bekijken wat we voor uw school kunnen betekenen.

Afspraak maken